24-06-2012 (D) - Reisverslag uit Kesteren, Nederland van Alek Wyczynski - WaarBenJij.nu 24-06-2012 (D) - Reisverslag uit Kesteren, Nederland van Alek Wyczynski - WaarBenJij.nu

24-06-2012 (D)

Door: AlekWyczynski

Blijf op de hoogte en volg Alek

24 Juni 2012 | Nederland, Kesteren

De mensen die goed hebben opgelet, hebben een inschatting kunnen maken van mijn nostalgisch overnachtingsadres. Inderdaad, het is een hele echte en gezellige Pipo-wagen met fantastische faciliteiten in een paar bijgebouwtjes. Dat had ik wel verdiend van mezelf in verband met de bijna-dood-ervaring van vandaag. Tjonge, wat kwam er een water naar beneden. En dat allemaal natuurlijk op mijn hoedje, dat zulke hoeveelheden ook niet gewend was en dus na anderhalf uur begon door te lekken. Na mijn oversteek over de Rijn met het pontje bij Opheusden heb ik mezelf een flinke pauze gegund bij het Veerhuis. En ja hoor, mijn vriendin (van een half jaar geleden) werkte er nog steeds. Jullie kunnen je wellicht nog wel die gedresseerde zeug herinneren. Die dus. Ze heeft vorderingen gemaakt want ze beheerst tegenwoordig een paar nieuwe kunstjes. Helaas zit de rekenkunst daar niet bij. Nou ja, ik kon er in ieder geval een beetje opdrogen.

Op dit moment zit ik heerlijk bij te komen in mijn unieke onderkomen na een warme douche. Strakjes uit eten in het plaatselijk restaurant, want dat gepruts met zo'n brandertje bewaar ik wel voor een andere keer.

Graag wi ik iedereen bedanken die, op wat voor manier ook, zijn of haar belangstelling heeft getoond. De reacties zijn echt hartverwarmend. Hierdoor weet ik me gesterkt. Zo en nu snel aan tafel, want ik heb een behoorlijke trek gekregen.

• 24 Juni 2012 - 15:28

Rolina En Alex :

Hey maatje, weet dat wij jou met een grenzeloze bewondering volgen. Zorg er voor dat je dit vreselijke natte Nld. achter je laat. Ik zou je dolgraag een lift geven tot de zon, maar dat zou niet eerlijk zijn. Good luck buddy!!

• 24 Juni 2012 - 15:54

Peter:

Tina mailde dat je was vertrokken. Joyce vond je vreselijk zielig in die regen. "Als hij de Waal over steekt, pik je 'm op en geven we hem een lekkere warme lunch, douche en warm bed voor vannacht."
    Gelukkig stak je vandaag de Waal niet over, hahaha. :-)

• 24 Juni 2012 - 16:16

Peter Carel Romijn:

Tip, doe een plastic zakje op je hoofd en zet dan je hoed op. Gegarandeerd geen lekke hoed meer. Een (relatief) slechte eerste dag geeft zicht op een goede voortgang. Ik heb vanmiddag 10A
    gemaild dat ik stiekem best wel een beetje (veel) jaloers ben op waar je nu mee bezig bent. Ik denk terug aan onze klimpartijen in het dal van de Thioure en trektochten in de Ardeche. Op 29/6 is het een prachtige dag. Let maar op. Jij stopt je hoed in je rugzak, ik drink een goed glas wijn, die dag. Remco gaat vakantie vieren in de Ardeche!!
    Wordt vervolgt. Op naar dag 2.

• 24 Juni 2012 - 20:52

Spinnenkop64:

spaap lekker, mischien staat er morgen een ezel Nonno voor jewagen hoef je niet telopen.

• 24 Juni 2012 - 21:05

Regen:

Na regen komt zonneschijn, zeggen ze..
    Daar gaan we maar van uit. .ook deze is leuk. Wat nu valt kan morgen niet vallen. .
    Hoe dan ook. Geniet van je reis en ik zal zo gauw wij een beetje zon krijgen jou ook wat sturen. X louise

• 25 Juni 2012 - 07:18

Tony:

Hoi Alec,

Uiteraard volg ook ik jouw verrichtingen en lees met enorm veel plezier je verslagen. Op dit moment zit ik op de locatie warm en stoffig en heb de hoto met MS er bijna opzitten. Die gaat lekker terug naar huis en ik ga hier in een prima team m'n ding doen. Heb er zin in en ben er klaar voor :)
    Heel veel succes en plzier met je tocht!

Grtz, Tony

• 25 Juni 2012 - 11:02

Ans Freriks:

Hallo Alek,
    Je kent mij wel niet, maar ik ben een bekende van je zus Karin.
    Ik vind het hartstikke stoer van je dat je deze onderneming helemaal alleen vanuit Nederland gaat doen. Zelf wandel ik ook heel veel, en ooit, als ik ook nog eens met pensioen ben wil ik deze tocht ook gaan lopen. Dus ik blijf je volgen ! Veel succes.

• 25 Juni 2012 - 19:07

Martin:

Petje af vriend. Ondanks het weer toch maar doorgaan, alhoewel het is de tweede dag. Hulde ik ga je volgen... gegroet eenzame krijger!

• 25 Juni 2012 - 21:37

Kaja:

jonge jonge ik ben en blijf trots opje .en leef elke dag met je mee.hoop dat het weer en je voeten ook n beetje mee willen werken .sukses xx

Verslag uit: Nederland, Kesteren

18-10-2012 – Santiago de Compostela

17 Oktober 2012

17-10-2012 – Santiago de Compostela
Alek

Sinds een paar jaar koester ik de wens om te voet naar Santiago de Compostella (SdC) te gaan. Om precies te zijn ligt mijn einddoel zelfs 100 km voorbij SdC: de Cabo Finisterre. Deze plaats werd, ver vóór onze jaartelling, reeds door de oude Kelten beschouwd als het einde van de wereld; de meest westelijke plaats vanwaar men de zon nog kon aanbidden alvorens die onder te zien gaan in het dodenrijk. Aan het begin van de negende eeuw struikelde een of andere sukkel in Galicië toevallig over wat menselijke botten. Na enige Rooms-Katholiek pathologisch onderzoek bleek dat de gevonden resten werden herkend als afkomstig van de apostel Jacobus, een van de discipelen van Jezus. De Hemel zij dank! Kwam dat even goed uit, want die stoute Mohammedanen waren in die tijd toch lelijk in de meerderheid op het Iberisch schiereiland. Héél het Iberisch Schiereiland? Nee, een klein Christelijk gebied bleef moedig weerstand bieden aan de overweldigers en maakte het leven van die vervelende Moorkoppen in de omgeving bepaald niet gemakkelijk, maar dat is een heel ander verhaal… In ieder geval werd op het vermeende graf van Jacobus een kapel gebouwd, die weer veel later werd vervangen door een kathedraal. Juist ja, die in Santiago de Compostella. Het vermeende graf van Jacobus is dus het eindpunt van de Christelijke pelgrimstocht die, tot op heden, jaarlijks door honderdduizenden gelovigen, sportievelingen, avonturiers of anders denkenden wordt afgelegd. Als je, zoals ik, je woonplaats als vertrekpunt neemt, ben je daar toch wel een paar maanden zoet mee. Nu ik onlangs met functioneel leeftijdsontslag ben gegaan, en tijd genoeg heb om deze voettocht te gaan maken, moet het er dit jaar van gaan komen. Mijn geplande vertrekdatum is maandag 25 juni 2012. Afhankelijk van de factoren conditie, weer en terrein zal ik vermoedelijk vier maanden nodig hebben om circa 2600 km te overbruggen. Via deze site hoop ik met enige regelmaat jullie op de hoogte te houden van mijn vorderingen in voorbereiding en uitvoering. Schroom niet om jullie reacties aan de site toe te voegen. Ik zal ze graag lezen. Reken echter niet op response van mijn kant. Vaak zal ik fysiek of technisch niet in de gelegenheid zijn persoonlijk contact te onderhouden waarvoor bij voorbaat mijn excuses. Veel leesplezier en als jullie goede tips of suggesties hebben lees ik die graag.

Actief sinds 24 Okt. 2011