26-06-2012 - Den Bosch
Door: AlekWyczynski
Blijf op de hoogte en volg Alek
26 Juni 2012 | Nederland, Haaren
Vanmorgen voor vertrek werd ik op de koffie uitgenodigd bij een echte Brabantse familie. Zoiets maak je in Brabant veel eerder mee dan bijvoorbeeld op de Veluwe. Beste mensen uit Den Bosch (want daar kwamen ze vandaan), hartelijk dank voor jullie gastvrijheid en dat bakske leut. Vandaag was het natuurlijk prachtig weer. Het was dan ook volop genieten op de dijk langs de Maas. Halverwege mijn dagtrip heb ik nog een flinke pauze gehouden. Dat gaf me mooi de gelegenheid om mijn tent goed te laten drogen. Had het geregend dan? Nee hoor. Het verrekte ding was gewoon kletsnat van de condens. Ook gaf deze pauze fijn gelegenheid om mijn blaren goed te verzorgen. Dat gaat me overigens prima af. Het is gewoon een beetje vervelend, maar ook daar wen je aan. Op de markt in Empel heb in nog twee Hollandse Nieuwe naar binnen gewerkt en toen was er ook nog plaats voor een lekkerbek. Een paar bruine bolletjes en een banaan maakten mijn lunch compleet. Voor de rest veel water drinken natuurlijk. Alcohol wil eeuwigheid en past coute que coute niet in een wandeldag, dus dat bewaar ik wel voor vanavond wanneer ik in Den Bosch na de maaltijd een terrasje ga pikken.
Vanavond slaap ik zeer luxe. Mijn hospita verhuurt uitsluitend aan pelgrims (waarschijnlijk slechte ervaringen met andere kostgangers). De accomodatie is erg ruim en zeer gezellig. Na aankomst ben ik meteen het ligbad ingedoken, want na zo'n dagje kuieren in de zon zit er toch een luchtje aan de mens. Meteen maar het noodzakelijke wasje gedaan, dat nu vrolijk hangt te wapperen in de tuin van mijn hospita. Het leven is soms zo slecht nog niet.
26 Juni 2012 - 15:44
Peter:
Alle begin is moeilijk, zeggen ze wel eens. Dat betekent dat je het ergste gehad hebt. Nou....ik weet het zo net nog niet, gehgehgeh.
Ik zag trouwens dat er fans waren die je eens goed hard onder je riem wilden steken. Bel maar als ze dreigen succes te krijgen. -
26 Juni 2012 - 15:53
Ger:
wij zingen nie vur niks... En dan denk ik aan Brabant, want daar.... -
26 Juni 2012 - 17:27
Ilse:
ha die Alek, heel veel plezier met jouw tocht der tochten. het is nu dan ook echt begonnen he.
Nou Tina en ik gaan binnenkort de bloemetjes eens buiten zetten!!! Gezellie een dagje weg.
Geniet er van en succes!!! Ik hou je in de gaten ;o)) -
27 Juni 2012 - 15:37
Jack De Kleine:
Leuk om je verslagen te lezen..sjouw je ook nog een laptop mee soms? Hartelijke groet uit Apeldoorn van ons allen!
27 Juni 2012 - 18:45
Rob Luijken 7-9:
Mijn sportieve bedevaart in de Alpen ligt inmiddels al weer een paar weken achter me. Het was een indrukwekkende ervaring. Ben blij verrast te zien dat jij inmiddels 'on the way´ bent. De zon en het avontuur tegemoet. Veel zelfreflectie toegewenst en ik hoop dat deze voetreis je heel veel levensvreugde en wijsheid zal brengen...zoals Daniel in de film 'the Way´ tegen zijn vader (Sheen) zegt: You don't choose a life, dad. You live one. Enjoy! -
01 Juli 2012 - 18:32
Dorien Vd Kleiclub:
hoi
alek de kop is eraf ,alweer 6 dagen onderweg. Ik wens je een heel fijne tocht en zal je zeker volgen.Groetjes van mij