27-06-2012 - Reisverslag uit Oisterwijk, Nederland van Alek Wyczynski - WaarBenJij.nu 27-06-2012 - Reisverslag uit Oisterwijk, Nederland van Alek Wyczynski - WaarBenJij.nu

27-06-2012

Door: AlekWyczynski

Blijf op de hoogte en volg Alek

27 Juni 2012 | Nederland, Oisterwijk

Ik zit in Oisterwijk.
Ik voel me rijk.

Nee Jack, ik sjouw geen laptop mee. De voorgedragen proza komt tot stand m.b.v. een smartphone. Dat werkt prima. Het enige nadeel is dat ik slechts met een vinger kan typen. Daarentegen heb ik 's avonds een hoop tijd. Ik weet overigens niet of ik straks in het buitenland ook iedere dag ga/kan schrijven. De kosten van het gebruik van mobiel Internet in het buitenland nopen mij al snel tot het afsluiten van een tweede hypotheek, dus ik moet eerst ervaren wat hierin mijn mogelijkheden zijn.

Tony, ook jij natuurlijk heel veel succes met je pelgrimage. Ook jij bent een roteind van huis in een warm land voor een vergelijkbare lange periode. Doe vooral alle bevriende pelgrims daar de hartelijke groeten van me en geniet ervan; het is voorbij voor je 't weet.

Vanmorgen werd ik door mijn hospita aangenaam verrast met een copieus ontbijt waarvan ik tevens een dik lunchpakket kon maken. Het is werkelijk fantatisch om te ervaren hoe goed sommige mensen het met pelgrims voor hebben. Goedgeluimd toog ik vanmorgen naar het station van Den Bosch. Aldaar had ik een rendez-vous met mijn eega alsook met Ad en Marianne. Na een reusachtige Bossche Bol en de nodige koffie gingen de dames de plaatselijke middenstajnd uit de recessie helpen en Ad en ik liepen samen het vierde dagdeel. Ad, nogmaals hartelijk dank voor je steun en gezelschap; de dag is hierdoor voorbij gevlogen. Ook Tina wil ik nog bedanken voor de spulletjes die je op de valreep hebt meegebracht.

Thans zit ik op het terras van een uitstekend campingrestaurant. Na een fantatische maaltijd is het goed uitbuiken terwijl mijn wasje te drogen hangt en alles in gereedheid is gebracht voor de etappe van morgen naar Vessem. Aardig detail: bij aankomst op camping "De Reebok" bleek dat pelgrims hier gratis mogen overnachten. Zo kan het dus ook.

• 27 Juni 2012 - 18:04

Peter:

Zeg, het is toch niet de bedoeling dat deze tocht een aangenaam kuiertje wordt, of wel?
    Grappig detail: 50 jaar geleden stond ik altijd met het gezin van m'n oudste zus (nu 82 jaar) op camping de Reebok. Het bestaan van hotels konden we toen nog niet eens bevroeden.
    Steek je vrijdag de grens over?

• 27 Juni 2012 - 18:07

Anneke:

Ik volg je op de voet!! Stiekem op je schouder mee (was maar geen leugen) XX

• 27 Juni 2012 - 18:53

Ad:

Alek, een heerlijke wandeling was het vandaag.
    Het onderweg zijn riep herinneringen op aan mijn fietsreis, vorig jaar.
    Zulke momenten moet je koesteren.
    En nu dus als YOYO verder.
    Buen Camino.

• 28 Juni 2012 - 09:27

Silvia:

Hoi, Alec, leuk om je te kunnen volgen op deze manier!
    Ik vind je sowieso een held, dat je dit doet, vooral met het weer de laatste dagen. Heb aan je gedacht op zondag jl terwijl ik lekker droog en gezellig binnen zat te spelen met mijn kleinkind.
    Zoals ik lees had je de eerste dag al blaren - hoe gaat dat nu? Succes de komende dagen en vooral veel leuke ontmoetingen met vriendelijke mensen (kan niet missen in België).

• 28 Juni 2012 - 12:42

Loes (Witsenburg):

Als ik het zo lees is het nog niet echt afzien (behalve de nattigheid en de blaren). De inwendige mens wordt nog goed voorzien. Ik denk dat het ergste nog moet komen en dat is zinderende warmte in een afgelegen streek. Hopelijk blijf je zo goedgemutst en tref je voldoende zout in de soep aan.
    Geniet ervan zo lang het kan,

groet
    Loes

• 29 Juni 2012 - 22:39

Jolanda De Kleine:

Na een heel drukke werkweek lees ik jaloers je reisverslag. Zou zo willen ruilen! Succes met je pelgrimstocht!

• 09 Juli 2012 - 18:45

Vul Hier Je Naam In.:

Heel toevallig kwam ik je reisverslag tegen, wat leuk om te lezen. Sjaak voorgelezen en hij zei: wist niet dat Pelgrims ook tippelde. Ik ga deze site ff opslaan zodat ik je wekelijks kan gaan volgen, gaaf!! Sjaak zegt...loop niet te snel anders krijg je een klapgympie en ik ben apetrots op je. Dat is wel lief van je broertje toch?! Tot over 114 dagen ;-)

Verslag uit: Nederland, Oisterwijk

18-10-2012 – Santiago de Compostela

17 Oktober 2012

17-10-2012 – Santiago de Compostela
Alek

Sinds een paar jaar koester ik de wens om te voet naar Santiago de Compostella (SdC) te gaan. Om precies te zijn ligt mijn einddoel zelfs 100 km voorbij SdC: de Cabo Finisterre. Deze plaats werd, ver vóór onze jaartelling, reeds door de oude Kelten beschouwd als het einde van de wereld; de meest westelijke plaats vanwaar men de zon nog kon aanbidden alvorens die onder te zien gaan in het dodenrijk. Aan het begin van de negende eeuw struikelde een of andere sukkel in Galicië toevallig over wat menselijke botten. Na enige Rooms-Katholiek pathologisch onderzoek bleek dat de gevonden resten werden herkend als afkomstig van de apostel Jacobus, een van de discipelen van Jezus. De Hemel zij dank! Kwam dat even goed uit, want die stoute Mohammedanen waren in die tijd toch lelijk in de meerderheid op het Iberisch schiereiland. Héél het Iberisch Schiereiland? Nee, een klein Christelijk gebied bleef moedig weerstand bieden aan de overweldigers en maakte het leven van die vervelende Moorkoppen in de omgeving bepaald niet gemakkelijk, maar dat is een heel ander verhaal… In ieder geval werd op het vermeende graf van Jacobus een kapel gebouwd, die weer veel later werd vervangen door een kathedraal. Juist ja, die in Santiago de Compostella. Het vermeende graf van Jacobus is dus het eindpunt van de Christelijke pelgrimstocht die, tot op heden, jaarlijks door honderdduizenden gelovigen, sportievelingen, avonturiers of anders denkenden wordt afgelegd. Als je, zoals ik, je woonplaats als vertrekpunt neemt, ben je daar toch wel een paar maanden zoet mee. Nu ik onlangs met functioneel leeftijdsontslag ben gegaan, en tijd genoeg heb om deze voettocht te gaan maken, moet het er dit jaar van gaan komen. Mijn geplande vertrekdatum is maandag 25 juni 2012. Afhankelijk van de factoren conditie, weer en terrein zal ik vermoedelijk vier maanden nodig hebben om circa 2600 km te overbruggen. Via deze site hoop ik met enige regelmaat jullie op de hoogte te houden van mijn vorderingen in voorbereiding en uitvoering. Schroom niet om jullie reacties aan de site toe te voegen. Ik zal ze graag lezen. Reken echter niet op response van mijn kant. Vaak zal ik fysiek of technisch niet in de gelegenheid zijn persoonlijk contact te onderhouden waarvoor bij voorbaat mijn excuses. Veel leesplezier en als jullie goede tips of suggesties hebben lees ik die graag.

Actief sinds 24 Okt. 2011