05-07-2012
Door: AlekWyczynski
Blijf op de hoogte en volg Alek
05 Juli 2012 | België, Bouvignes-sur-Meuse
Santi Jago, Saint Jacques, Sint Jacobus, Vader Jacob, Heilige Sjaak (?). Allemaal één en dezelfde persoon. Veel personen en plaatsen zijn naar deze Heilige vernoemd. Ook in eigen familiekring kennen wij een Sjaak, maar die is schijnheilig en die telt dus niet mee.
Vandaag weer met frisse moed op pad gegaan. Om half acht liep ik al de camping af en meteen kreeg ik een heel stijl stuk voor m'n kiezen. Om 08.00 's ochtends had ik het zweet al dik op mijn rug staan. Langzaamaan begon het ook te miezeren. Na enige tijd moest het regenpak aan. Na een kwartiertje kon het ding weer uit en bleef het de rest van de dag droog. Ik volgde een prachtige weg door een bos die gelukkig ongeveer dezelfde hoogtelijn volgde. Nauwelijks hoogteverschillen dus en dat loopt heerlijk, helemaal als je weet dat je in de Ardennen zit. Aan deze weg kwam abrupt een eind bij een schitterend vergezicht over de Maas. Ik heb een foto gemaakt en bij WiFi gelegenheid zal ik mijn verhaal visueel opleuken. Allemaal best, maar nu nog naar beneden. Mijn Garmin stelde voor dat ik zo'n beetje loodrecht naar beneden zou gaan. Nu durf ik relatief veel, maar zonder touwen en klimgordel moet je gewoon niet aan zo'n waagstuk beginnen. Omlopen was dus de enig zinnige optie. Een eind verderop kronkelde een smal pad naar beneden. Eenmaal op dit pad werd het steeds smaller en omgewaaide bomen lagen regelmatig behoorlijk in de weg. Steeds moest ik mijn rugzak af- en omdoen om een hindernis te nemen. Doodvermoeiend en smerig werk. Uiteindelijk duurde het een uur voordat ik beneden was.
De rest van de dag was een makkie: ik hoefde alleen maar de Maas te volgen, hoewel dat toch nog een paar uur in beslag nam. De camping in Bouvignes (twee km voor Dinant) was een beetje een afknapper. Ik sta wel leuk direct aan de Maas, maar veel faciliteiten zijn er niet, vandaar dat ik naar Dinant moest lopen voor de PIN-automaat en een restaurant.
Op dit moment, in het restaurant dus, komt de regen werkelijk bet bakken uit de hemel. Een regelrechte stortbui dus. Ik ben heel benieuwd of mijn tentje dit allemaal wel kan verwerken....
05 Juli 2012 - 17:47
Marlies Peters:
een goeie en droge nachtrust toegewenst :) -
05 Juli 2012 - 17:49
Marlies Peters:
alvast een originele en fantastische verjaardag.wij vertrekken morgen naar kroatie dus kan je helaas niet volgen de komende 2 weken suc6 ermee en van harte gefeliciteerd dus -
05 Juli 2012 - 17:57
Peter:
Loodrechte afdalingen en geklauter over bomen, hoort dat bij een pelgrimage? Geef mij maar nierstenen. -
05 Juli 2012 - 18:34
Ton:
Nou ja, als het eten dan maa gesmaakt heeft! -
05 Juli 2012 - 18:49
Ad:
Alek,
Ik heb een heel oude mail van je nagelezen. Een mail met foto's en spreuken. (2008)
En deze vind ik wel van toepassing vandaag: Als je het begin kiest van een weg, kies je ook de bestemming.
Vanmorgen zag ik om negen uur al op buienradar stevige regen op jouw vermoedelijke route.
Fijn te lezen dat het meegevallen is vandaag.
Morgen heb ik andere bezigheden, dus geen reactie uit Eindhoven.
Buen Camino -
06 Juli 2012 - 05:15
Anneke:
Hihi, arme Sjaak. Voor sommige mensen is ie echt wel heilig hoor! Ben blij dat ik gewoon in nederland loop als ik zo je verslag lees. Lekker op geasfalteerde wegen. Niks aan het handje. Maar evengoed erg leuk. Misschien dat ik je ooooiiit volg. In gedachten in ieder geval wel. Zeker als ik loop. (schoudertje) XXX -
06 Juli 2012 - 06:00
Rob Luijken 7-9:
Alek, wil je zeker niet op je schreden doen terugkeren. Integendeel! Ik vind je initiatief nog steeds zeer lovenswaardig. Beschouw het als een soort cliffhanger. Als je straks aan het einde van de wereld en je reis op die hoge klif staat denk dan ...het zijn de endorfines!
Met dat drukkende warme weer van de afgelopen dagen wordt ik geteisterd door de nodige muggenbulten van het formaatje golfbal. Als geboren Haarlemmer (bijnaam muggen) werd mijn aandacht dan ook getrokken door onderstaande bericht.
In België vliegen al twee muggensoorten rond die ziektes als dengue en het West-Nijlvirus kunnen verspreiden. Een voorbeeld van zo'n mug die nu rondvliegt is de Aedes Koreicus, een muggensoort die naast West-Nijlziekte ook knokkelkoorts of gele koorts kan veroorzaken.
De kans dat de muggen voor dodelijke slachtoffers zullen zorgden is niet heel groot. ‘Om de ziekte effectief over te dragen, moeten ze eerst bloed zuigen bij iemand die de ziekte heeft'. unquote.
...en dan hebben we het nog niet eens over de teek.
Hoewel ik me kan voorstellen dat je vandaag de dag bevattelijker bent voor de veteranenziekte ben ik toch benieuwd hoe jij je wapent tegen dit soort laaghartige gespuis? Deet?
06 Juli 2012 - 07:56
Peter Carel:
Toch wel handig, zo'n "tom-tom voor voetgangers" jammer alleen dat hij kennelijk niet tijdig meldt dat je touwen en klimgordels nodig hebt!! Maar... je hebt eerder verteld dat je een nieuwe pelgrimsroute tot Reims ging ontsluiten!! Daarna ga je de gebaande wegen volgen, toch? Iets minder solitair. Lijkt me wel leuk om lotgenoten te ontmoeten. Daar komen ongetwijfeld leuke verhaaltjes uit. Wanneer arriveer je in het land van Marianne? Goede voortzetting.
06 Juli 2012 - 13:05
Jos En Tineke Uden:
Hallo Alek.
Net terug van vacantie,zijn naar Friesland geweest.
Dus op jou site,wat al een avontuur.
en reacties van vrienden en familie,dat zal je goed doen.
Blijven jou volgen,fantastisch allemaal.
Fijn loopweekend en tot mails.