13-07-2012 (rustdag)
Door: AlekWyczynski
Blijf op de hoogte en volg Alek
13 Juli 2012 | Frankrijk, Reims
Reims is een mooie Franse stad. Het is een bezoek meer dan waard. Toch ziet zelfs Parijs er in de regen niet zo gezellig uit als wanneer er een vrolijk zonnetje schijnt. Dus wat doe je op zo'n dag? Je slaapt wat langer uit, gaat maximaal ontbijten, gaat je kleding eens goed wassen en bekijkt de verschillende mogelijkheden die er zijn om de route te vervolgen. Alles bij elkaar ook geen dagvullend programma.
De basilique de Saint-Remi is zeker ook een bezoek waard. Niet zo overweldigend als de Notre Dame van Reims (de grote kathedraal), maar ouder en van een geheel andere architectuur. Beide gebouwen hebben groot onderhoud nodig en aan beide gebouwen wordt dit mondjesmaat uitgevoerd. Van de kathedraal bijvoorbeeld zijn uit voorzorg alle torenspitsen verwijderd zodat het lijkt alsof de bouw eertijds gestaakt is omdat het geld op was.
Morgen gaat de reis naar Condé-sur-Marne. Althans, dat is mijn planning. Morgen is het groot feest in het land (14 juli, het begin van de Franse revolutie) en zullen veel faciliteiten zijn gesloten. Daarom heb ik voor de zekerheid maar een kamer gereserveerd in hotel "Le Soleil d'Or". Ik hoop dat de vlag de lading dekt.
13 Juli 2012 - 17:22
Peter:
Terwijl ik je 'regenachtige' verslag zit te lezen, verschijnt rechts in het kader een reclame van Arke, met blauwe luchten en zeeën, aantrekkelijke stranden en onderkomens voor de beter gesitueerden: Kreta, Corfu, ja zelfs de Malediven. Waarschijnlijk heeft Joyce op mijn computer zitten browsen. Doe mij maar de Soleil d'Or in Condé-sur-Marne. Veel gezelliger :-) -
13 Juli 2012 - 20:24
Ad:
Hallo, Pelgrim.
Vandaag dus even de toerist uitgehangen? Verstandig.
Ook hier in Nijmegen heerst Pluvius. Mag van ons wel vertrekken.
Veel succes en morgen weer YOYO!
Buen Camino. -
13 Juli 2012 - 20:25
Anneke:
Heydihey,
Eh, ik snap die schelp niet helemaal. Wie is Ad van Amerongen. Waarom staat hij op die schelp met zijn fiets? Heeft niet iedereen zijn eigen schelpje? Je kamer ziet er idd uit als een pelgrimsholletje. Hoop dat je wat beter en gezelliger weer krijgt (hier is het nogenoeg hetzelfde) XXX
13 Juli 2012 - 20:31
Gert:
Alek, wat regen betreft kan het altijd nog erger. Ook hier regende het vandaag katten en honden, en ik dacht onderweg in de auto een goudvis te hebben doodgereden. De verwende Nederlander is dus weer massaal bezig lastminute naar Turkije te vluchten. Misschien valt jou onderweg in de stilte het toegenomen vliegverkeer wel op... -
14 Juli 2012 - 15:24
Peter Carel:
Als het goed is ben je nu gearriveerd in Conde-sur- Marne. Ik kan het dorp niet vinden op de detailkaart! Maar.. er wonen slechts 700 mensen, wellicht te klein voor de kaart. Het ligt echter wel in de pelgrimsroute. Een aantal mensen(zie google) berichten over Conde. De meesten hebben het echter over slecht weer!! Goede voortzetting morgen, met goed weer door de champagne-streek.