17-07-2012 - Reisverslag uit Châtillon-sur-Broué, Frankrijk van Alek Wyczynski - WaarBenJij.nu 17-07-2012 - Reisverslag uit Châtillon-sur-Broué, Frankrijk van Alek Wyczynski - WaarBenJij.nu

17-07-2012

Door: AlekWyczynski

Blijf op de hoogte en volg Alek

17 Juli 2012 | Frankrijk, Châtillon-sur-Broué

Vandaag zit Internet niet mee. Het is nu de derde poging die ik ga ondernemen een verslagje te plaatsen.

Een stukje meelopen kan altijd. Heel gezellig zelfs. Houd wel rekening met mogelijk tempoverschil. Een paar kilometer kan best. Een hele dag is killing. Wat ook heel goed kan is een punt afspreken waar je elkaar later weer ontmoet. Kan ieder z'n eigen tempo lopen en met zichzelf en de natuur bezig zijn. Ik zie reacties graag verschijnen.

Vandaag liep ik als een kievit. Vreemd gezegde, want als ik kievit zou zijn ging ik vliegen en niet lopen. Dat vliegen heb ik vandaag ook geprobeerd, maar dat was echt geen doen. Die rugzak zit bij snelle armslagen toch in de weg. Omkort te gaan: het ging stukken beter dan gisteren. Waar dat nu aan gelegen heeft? Geen idee.

Vanmorgen om half acht liep ik al de camping af. Eerst naar de bakker voor een bruin brood en een croissantje. Daarna naar een café voor een grote bak koffie. Ik vond een café dat dagelijks al om 06.00 uur open gaat. Zitten er twee mannen in die kroeg, allebei met een kersenrode neus, te genieten van hun eerste (?) ballon rouge. Om acht uur 's ochtends al aan het gegiste druivensap... Nu vind ik een wijntje op z'n tijd ook zalig, maar deze heren waren echte liefhebbers.

Ook vandaag heb ik de GR's voor lief gelaten en heb lekker de rustige D-wegen genomen. Ook die gaan door een werkelijk prachtig gebied: het stroomgebied van de Marne. Uiteindelijk kom je dan uit bij een van de grootste meren die Frankrijk rijk is: het Lac du Der Chantecoq. Eerst dacht ik dat de naam was ontleend aan de markies in de Tom Poes strips van Maarten Toonder, doch dat figuur heet in de strip "Canteclair" (of zoiets). Toch is het een bijzonder groot en mooi merengebied waar het ritselt van de polifinario's. Ik ben hier dus echt op mijn plaats.

Bij de weg: veel warmer dan vandaag hoeft het voor mij niet te worden. Kunnen ze in Nijmegen stinkend jaloers op zijn.

• 17 Juli 2012 - 16:01

Ger:

Alek, dank dank dank voor dit geweldige weer. Overal met bakken uit de hemel, behalve op mijn Nijmegen route vandaag, Super weer.

• 17 Juli 2012 - 17:01

Rob Luijken 7-9:

Bijna VanGoghiaans goed zou ik zeggen, die zonnebloem foto van die Kroet met een hoed! Zo te horen heb je je laatste oortje nog niet versnoept!

• 17 Juli 2012 - 17:57

Peter Carel:

Dat is nu leuk, het lac du der chante cock!! Lang geleden gekampeerd. Het barstte er van de vis (snoek) Ik mocht een zeilplank lenen, wist niet hoe te keren. Gered door zoon met kano. De kerktoren van een ondergelopen dorp stak nog boven het water uit. Dit meer is gemaakt voor de drinkwatervoorziening van Parijs. Goed te horen dat het vandaag beter ging. Je vertelt niet waar je vandaag gearriveerd bent! Camping, auberge?? Je kwam van Catalaunum, de hoofdstad van het departement Marne. Goede tocht morgen. Het wordt wel steeds warmer!!

• 17 Juli 2012 - 18:03

Ton:

Alek, mooi dat je weer opgeknapt bent. Als ik de raadgevingen van gisteren lees, ben je opgeknapt omdat je weer loopt. Moraal van het verhaal: "niet rusten heb je ook geen terugval". Leuk je foto's, je gaat vooruit. Nu alleen de zelfontspanner op het toestel vinden en bij je knapzak een "ontspanne, doch energieke" pose aannemen. Dan kunnen wij jouw de komende tijd ook zien afvallen. Zou een motivatie kunnen zijn voor "obeliksen" om in jouw voetsporen te treden (maar dat geldt niet voor mij Peter!)

• 17 Juli 2012 - 18:14

Peter:

Ik dacht nog: "Aan die douchetip van Ton heb je geen moer, want dat veronderstelt dat je doucht ergens in die, wat is 't?, 120 dagen". Heb je tijdens een uitzending ook wel eens gedoucht?
    Maar Ton heeft wel meer rare invallen: "Niet rusten heb je ook geen terugval." Beter is: "Niet lopen, heb je ook geen terugval."
    Maar om met Marten Toonder's OBB te spreken: "Verzin toch eens een list."

• 17 Juli 2012 - 18:55

Kaja:

prachtige foto,s vooral die zonnebloemen. t ga je goed.

• 18 Juli 2012 - 05:32

Anneke:

Uhmm, ik word duidelijk onderschat ;)
    Whatever, blij te lezen dat het beter met je gaat. En eh, ik ken meer mensen die 's morgens een wijntje lekker vinden. Hihi. Mon mama? XXX

• 18 Juli 2012 - 07:00

Nel.brouwer:

Hoi Alek, net even de laatste 3 verslagjes van jou tocht der tochten gelezen. Vooral om die heks op de 15e moest ik lachen. Ik zag je al in de hoek van de kamer je geurspoor achterlaten (heeft Ton ook een keer geprobeerd, maar die was dronken, en ik vond het ook niet goed hihihihi).
    Ben blij voor je dat het weer opgeknapt is, want voor ons is die regen niet leuk, maar als je moet lopen met natte schoenen, en je moet je natte was meenemen, wordt het allemaal een stuk zwaarder. Misschien had je lijf er voor even genoeg van en gaf ie aan dat je even gas terug moest nemen. Gewoon goed luisteren en je plannen dan maar bijstellen. De vierdaagse mensen hebben gisteren een redelijke dag gehad met gelukkig weinig regen. Vandaag ziet het weer er voor hen ook vriendelijker uit, al hoeven ze niet bang te zijn dat het heet zal worden. Misschien wel een beetje broeierig (is ook niet echt lekker, maar ja, het is nog steeds Holland waar ze lopen). Ga nu weer aan het werk anders wordt de baas boos. Groetjes Nel Brouwer

Verslag uit: Frankrijk, Châtillon-sur-Broué

18-10-2012 – Santiago de Compostela

17 Oktober 2012

17-10-2012 – Santiago de Compostela
Alek

Sinds een paar jaar koester ik de wens om te voet naar Santiago de Compostella (SdC) te gaan. Om precies te zijn ligt mijn einddoel zelfs 100 km voorbij SdC: de Cabo Finisterre. Deze plaats werd, ver vóór onze jaartelling, reeds door de oude Kelten beschouwd als het einde van de wereld; de meest westelijke plaats vanwaar men de zon nog kon aanbidden alvorens die onder te zien gaan in het dodenrijk. Aan het begin van de negende eeuw struikelde een of andere sukkel in Galicië toevallig over wat menselijke botten. Na enige Rooms-Katholiek pathologisch onderzoek bleek dat de gevonden resten werden herkend als afkomstig van de apostel Jacobus, een van de discipelen van Jezus. De Hemel zij dank! Kwam dat even goed uit, want die stoute Mohammedanen waren in die tijd toch lelijk in de meerderheid op het Iberisch schiereiland. Héél het Iberisch Schiereiland? Nee, een klein Christelijk gebied bleef moedig weerstand bieden aan de overweldigers en maakte het leven van die vervelende Moorkoppen in de omgeving bepaald niet gemakkelijk, maar dat is een heel ander verhaal… In ieder geval werd op het vermeende graf van Jacobus een kapel gebouwd, die weer veel later werd vervangen door een kathedraal. Juist ja, die in Santiago de Compostella. Het vermeende graf van Jacobus is dus het eindpunt van de Christelijke pelgrimstocht die, tot op heden, jaarlijks door honderdduizenden gelovigen, sportievelingen, avonturiers of anders denkenden wordt afgelegd. Als je, zoals ik, je woonplaats als vertrekpunt neemt, ben je daar toch wel een paar maanden zoet mee. Nu ik onlangs met functioneel leeftijdsontslag ben gegaan, en tijd genoeg heb om deze voettocht te gaan maken, moet het er dit jaar van gaan komen. Mijn geplande vertrekdatum is maandag 25 juni 2012. Afhankelijk van de factoren conditie, weer en terrein zal ik vermoedelijk vier maanden nodig hebben om circa 2600 km te overbruggen. Via deze site hoop ik met enige regelmaat jullie op de hoogte te houden van mijn vorderingen in voorbereiding en uitvoering. Schroom niet om jullie reacties aan de site toe te voegen. Ik zal ze graag lezen. Reken echter niet op response van mijn kant. Vaak zal ik fysiek of technisch niet in de gelegenheid zijn persoonlijk contact te onderhouden waarvoor bij voorbaat mijn excuses. Veel leesplezier en als jullie goede tips of suggesties hebben lees ik die graag.

Actief sinds 24 Okt. 2011