21-07-2012 - Reisverslag uit Bragelogne-Beauvoir, Frankrijk van Alek Wyczynski - WaarBenJij.nu 21-07-2012 - Reisverslag uit Bragelogne-Beauvoir, Frankrijk van Alek Wyczynski - WaarBenJij.nu

21-07-2012

Door: AlekWyczynski

Blijf op de hoogte en volg Alek

21 Juli 2012 | Frankrijk, Bragelogne-Beauvoir

Sorry Peter, morgen is mijn doel de camping Municipal in Tonnerre. Het is gevaarlijk dit vooraf te roepen, want het kan gebeuren dat ik al eerder stop of moet stoppen. Het is toch een trip van ruim 32 km en ik weet niet precies hoe de paden eruit zien. Zowel de kaarten als mijn Garmin laten bijvoorbeeld niet zien wat de gesteldheid van de wegen is. Een overwoekerd en modderig pad kan zomaar mijn snelheid halveren. Tonnerre is dus het streven, maar morgen weten jullie pas of dit ook echt gelukt is. Daarna is het marsdoel Chablis. Een makkie van nog geen 20 km. Daarna is het ongeveer 23 km naar Vermenton en van daaruit is het 27 km naar Vézelay. Deze plaats is een van de vier grote startpunten in Frankrijk om naar Santiago te pelgrimeren. Het stadje op zich stelt niet veel voor. Het staat vooral bekend om zijn kerk/kathedraal. Maar goed, dat zien we over een paar dagen wel.

Vandaag was het de hele dag zomaar droog! Reden voor een klein feestje. Overigens is de weersverwachting dat het mooie weer de komende week zal aanhouden waarbij de temperatuur geleidelijk zal oplopen naar 32°C. Dat zal ongetwijfeld weer andere problemen met zich meebrengen....

Vandaag heb ik mijn intrek genomen in een Gîte Rural. Eenvoudige slaapzaal met bedden, schoon sanitair en met gebruik van keuken. Moet je wel je eigen eten meebrengen en daar was iets mee, want dat moet ik nog kopen. De plaatselijke Vivo gaat hier op zaterdag pas om 17.30 uur open. Voor ons een bijzonder vreemd tijdstip.

Zo, ik werd even weggeroepen voor een rondleiding door het bedrijf. Mme Collin runt welliswaar de gîte, maar de echte Euri's komen ergens anders vandaan: wijnbouw. Tsja, we zitten immers in het meest zuidelijke puntje van de champagnestreek en dat willen ze hier weten ook. Na de rondleing door de zoon des huizes heb ik snel boodschappen gedaan. Inderdaad was de Vivi open. Wonderwel. Ik heb maar een blik ravioli en een flesje wijn uit de schappen gehaald voor het diner en voor morgenochtend staat er brood, yoghurt en thee op het menu. Er is ook een Frans echtpaar dat de gîte gebruikt. Meneer loopt de pelgrimsroutes en mevrouw rijdt er in de auto achteraan. Zo hoeft meneer niet teveel bagage mee te nemen en zien ze elkaar dagelijks op de afgesproken overnachtingsadressen. Ja, zo kan het dus ook.

Oh ja: ik heb gisteren drie gaten in mijn wandelbroek gemaakt. Waarschijnlijk iets teveel kracht gezet bij het uitwringen na het wassen. Mme Collin heeft me naald, schaar en garen geleend en ik heb mijn broek hersteld. Je ziet er 'bijna' niets meer van, alleen begin ik steeds meer op Swiebertje te lijken.

• 21 Juli 2012 - 15:06

Anneke:

das niet veel. :) XX

• 21 Juli 2012 - 15:20

Peter:

Asjeblieft!! Wat een avontuur :-)

• 21 Juli 2012 - 16:41

Peter:

Nou deugt er van mijn eerste commentaar geen moer meer :-). Van die van Anneke ook niet trouwens.
    Die was bestemd voor je eerst verslag van vandaag, maar die heb je stiekem verwijderd. En nu sta IK voor aap.
    Alhoewel.....ik vind m'n reactie eigenlijk nog steeds wel wat hebben :-). Want drie gaten in je wandelbroek is niet niks. Ik zou me, als ik jou was, er voortaan uitwringen VOOR het wassen. Ik vraag me alleen af hoe je nu dat geleende garen teruggeeft.

• 21 Juli 2012 - 19:08

Ilse:

Ha die Alek,

Lees nog steeds met veel plezier jouw verhalen en wens je voor het vervolg heel veel sterkte, mooi wandelweer en veel avontuur toe!!!
    Jammer dat je niet een paar flesjes wijn kan meenemen in je rugzak he ;o)

Groetjes!!!!

• 21 Juli 2012 - 23:34

Bjorn:

Zucht..., je voelt pas echt een generatiekloof als mensen de Vrijwillige Inkoop en Verkoop Organisatie (ViVo) gaan gebruiken om een plaatselijke supermarkt te illustreren. Anyhow, heel veel sterkte en geluk gewenst voor het vervolg van je tour van de nieuwe generatie uit Volkel!

• 22 Juli 2012 - 01:23

Rob Luijken 7-9:

HaHa Swiebertje! Dan ben ik zeker Malle Pietje!
    Moet je nageven dat Swiebert het landlopen wel op de kaart heeft gezet.
    Met zijn vrijzinnige en vrijgevochte levensvisie lag heel Nederland aan zijn zwerversvoeten.
    ....en dan die begintune, die raakt onze lichting ook nooit meer kwijt;

Daar komt Swiebertje
    Rare Swiebertje
    Onze Swieber met zijn ingedeukte hoed
    Daar komt Swiebertje
    Rare Swiebertje
    Onze Swieber die steeds malle dingen doet.

Met ingang van het nieuwe millenium werd trouwens de landloperij in Nederland als misdrijf door Bromsnor uit het Wetboek van Strafrecht geschrapt.
    Nog nooit heb ik zoveel dagvaardigingen op pagina grote advertenties in de krant zien staan...allemaal zonder vaste woon of verblijfplaats...met een aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid aan het kladlopen.

De stellende, vergrotende en overtreffende trap van een pelgrimage?
    Volgens mij begin je met wat-lopen daarop volgt klad-lopen (nog niet voor 't echie), trap-lopen, land-lopen (bv. vierdaagse), hard-lopen (ook wel doodlopers genoemd) en wad-lopen (vt van wat-lopen)....de overtreffende trap hierop, lijkt me duidelijk, is het over-water-lopen. Lastig maar het is eerder gedaan! Goed oefenen met trap-lopen en water-trappen dan kom je een heel eind. Zet 'm op!

• 22 Juli 2012 - 09:01

Willy , Jet Lith:

ik heb veel respect voor je groete jet wil camping lihtse ham

Verslag uit: Frankrijk, Bragelogne-Beauvoir

18-10-2012 – Santiago de Compostela

17 Oktober 2012

17-10-2012 – Santiago de Compostela
Alek

Sinds een paar jaar koester ik de wens om te voet naar Santiago de Compostella (SdC) te gaan. Om precies te zijn ligt mijn einddoel zelfs 100 km voorbij SdC: de Cabo Finisterre. Deze plaats werd, ver vóór onze jaartelling, reeds door de oude Kelten beschouwd als het einde van de wereld; de meest westelijke plaats vanwaar men de zon nog kon aanbidden alvorens die onder te zien gaan in het dodenrijk. Aan het begin van de negende eeuw struikelde een of andere sukkel in Galicië toevallig over wat menselijke botten. Na enige Rooms-Katholiek pathologisch onderzoek bleek dat de gevonden resten werden herkend als afkomstig van de apostel Jacobus, een van de discipelen van Jezus. De Hemel zij dank! Kwam dat even goed uit, want die stoute Mohammedanen waren in die tijd toch lelijk in de meerderheid op het Iberisch schiereiland. Héél het Iberisch Schiereiland? Nee, een klein Christelijk gebied bleef moedig weerstand bieden aan de overweldigers en maakte het leven van die vervelende Moorkoppen in de omgeving bepaald niet gemakkelijk, maar dat is een heel ander verhaal… In ieder geval werd op het vermeende graf van Jacobus een kapel gebouwd, die weer veel later werd vervangen door een kathedraal. Juist ja, die in Santiago de Compostella. Het vermeende graf van Jacobus is dus het eindpunt van de Christelijke pelgrimstocht die, tot op heden, jaarlijks door honderdduizenden gelovigen, sportievelingen, avonturiers of anders denkenden wordt afgelegd. Als je, zoals ik, je woonplaats als vertrekpunt neemt, ben je daar toch wel een paar maanden zoet mee. Nu ik onlangs met functioneel leeftijdsontslag ben gegaan, en tijd genoeg heb om deze voettocht te gaan maken, moet het er dit jaar van gaan komen. Mijn geplande vertrekdatum is maandag 25 juni 2012. Afhankelijk van de factoren conditie, weer en terrein zal ik vermoedelijk vier maanden nodig hebben om circa 2600 km te overbruggen. Via deze site hoop ik met enige regelmaat jullie op de hoogte te houden van mijn vorderingen in voorbereiding en uitvoering. Schroom niet om jullie reacties aan de site toe te voegen. Ik zal ze graag lezen. Reken echter niet op response van mijn kant. Vaak zal ik fysiek of technisch niet in de gelegenheid zijn persoonlijk contact te onderhouden waarvoor bij voorbaat mijn excuses. Veel leesplezier en als jullie goede tips of suggesties hebben lees ik die graag.

Actief sinds 24 Okt. 2011