21-07-2012
Door: AlekWyczynski
Blijf op de hoogte en volg Alek
21 Juli 2012 | Frankrijk, Bragelogne-Beauvoir
Vandaag was het de hele dag zomaar droog! Reden voor een klein feestje. Overigens is de weersverwachting dat het mooie weer de komende week zal aanhouden waarbij de temperatuur geleidelijk zal oplopen naar 32°C. Dat zal ongetwijfeld weer andere problemen met zich meebrengen....
Vandaag heb ik mijn intrek genomen in een Gîte Rural. Eenvoudige slaapzaal met bedden, schoon sanitair en met gebruik van keuken. Moet je wel je eigen eten meebrengen en daar was iets mee, want dat moet ik nog kopen. De plaatselijke Vivo gaat hier op zaterdag pas om 17.30 uur open. Voor ons een bijzonder vreemd tijdstip.
Zo, ik werd even weggeroepen voor een rondleiding door het bedrijf. Mme Collin runt welliswaar de gîte, maar de echte Euri's komen ergens anders vandaan: wijnbouw. Tsja, we zitten immers in het meest zuidelijke puntje van de champagnestreek en dat willen ze hier weten ook. Na de rondleing door de zoon des huizes heb ik snel boodschappen gedaan. Inderdaad was de Vivi open. Wonderwel. Ik heb maar een blik ravioli en een flesje wijn uit de schappen gehaald voor het diner en voor morgenochtend staat er brood, yoghurt en thee op het menu. Er is ook een Frans echtpaar dat de gîte gebruikt. Meneer loopt de pelgrimsroutes en mevrouw rijdt er in de auto achteraan. Zo hoeft meneer niet teveel bagage mee te nemen en zien ze elkaar dagelijks op de afgesproken overnachtingsadressen. Ja, zo kan het dus ook.
Oh ja: ik heb gisteren drie gaten in mijn wandelbroek gemaakt. Waarschijnlijk iets teveel kracht gezet bij het uitwringen na het wassen. Mme Collin heeft me naald, schaar en garen geleend en ik heb mijn broek hersteld. Je ziet er 'bijna' niets meer van, alleen begin ik steeds meer op Swiebertje te lijken.
21 Juli 2012 - 15:06
Anneke:
das niet veel. :) XX -
21 Juli 2012 - 15:20
Peter:
Asjeblieft!! Wat een avontuur :-)
21 Juli 2012 - 16:41
Peter:
Nou deugt er van mijn eerste commentaar geen moer meer :-). Van die van Anneke ook niet trouwens.
Die was bestemd voor je eerst verslag van vandaag, maar die heb je stiekem verwijderd. En nu sta IK voor aap.
Alhoewel.....ik vind m'n reactie eigenlijk nog steeds wel wat hebben :-). Want drie gaten in je wandelbroek is niet niks. Ik zou me, als ik jou was, er voortaan uitwringen VOOR het wassen. Ik vraag me alleen af hoe je nu dat geleende garen teruggeeft. -
21 Juli 2012 - 19:08
Ilse:
Ha die Alek,
Lees nog steeds met veel plezier jouw verhalen en wens je voor het vervolg heel veel sterkte, mooi wandelweer en veel avontuur toe!!!
Jammer dat je niet een paar flesjes wijn kan meenemen in je rugzak he ;o)
Groetjes!!!! -
21 Juli 2012 - 23:34
Bjorn:
Zucht..., je voelt pas echt een generatiekloof als mensen de Vrijwillige Inkoop en Verkoop Organisatie (ViVo) gaan gebruiken om een plaatselijke supermarkt te illustreren. Anyhow, heel veel sterkte en geluk gewenst voor het vervolg van je tour van de nieuwe generatie uit Volkel! -
22 Juli 2012 - 01:23
Rob Luijken 7-9:
HaHa Swiebertje! Dan ben ik zeker Malle Pietje!
Moet je nageven dat Swiebert het landlopen wel op de kaart heeft gezet.
Met zijn vrijzinnige en vrijgevochte levensvisie lag heel Nederland aan zijn zwerversvoeten.
....en dan die begintune, die raakt onze lichting ook nooit meer kwijt;
Daar komt Swiebertje
Rare Swiebertje
Onze Swieber met zijn ingedeukte hoed
Daar komt Swiebertje
Rare Swiebertje
Onze Swieber die steeds malle dingen doet.
Met ingang van het nieuwe millenium werd trouwens de landloperij in Nederland als misdrijf door Bromsnor uit het Wetboek van Strafrecht geschrapt.
Nog nooit heb ik zoveel dagvaardigingen op pagina grote advertenties in de krant zien staan...allemaal zonder vaste woon of verblijfplaats...met een aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid aan het kladlopen.
De stellende, vergrotende en overtreffende trap van een pelgrimage?
Volgens mij begin je met wat-lopen daarop volgt klad-lopen (nog niet voor 't echie), trap-lopen, land-lopen (bv. vierdaagse), hard-lopen (ook wel doodlopers genoemd) en wad-lopen (vt van wat-lopen)....de overtreffende trap hierop, lijkt me duidelijk, is het over-water-lopen. Lastig maar het is eerder gedaan! Goed oefenen met trap-lopen en water-trappen dan kom je een heel eind. Zet 'm op! -
22 Juli 2012 - 09:01
Willy , Jet Lith:
ik heb veel respect voor je groete jet wil camping lihtse ham