24-07-2012 - Reisverslag uit Arcy-sur-Cure, Frankrijk van Alek Wyczynski - WaarBenJij.nu 24-07-2012 - Reisverslag uit Arcy-sur-Cure, Frankrijk van Alek Wyczynski - WaarBenJij.nu

24-07-2012

Blijf op de hoogte en volg Alek

24 Juli 2012 | Frankrijk, Arcy-sur-Cure

Het is werkelijk niet te geloven. De beheerder van de camping, waar ik nu een biertje op het terras drink, spreekt (naast Frans) uitstekend Duits, Engels en zelfs een paar woorden Pools en Russisch. Onder het genot van een Leffe raakten we aan de praat en ondertussen kwamen de campinggasten binnendruppelen. Mijn mond viel werkelijk open. Ik heb dit in Frankrijk nog niet eerder meegemaakt. Zulke mensen moet je inlijsten.

Het is overigens puur toeval dat ik hier verzeild ben geraakt. Het eindpunt voor vandaag zou initieel Vermenton zijn. Na 24 km heel warme kilometers was ik daar ook, doch de camping bleek 'complet'. Het was een vrij grote drie-sterren-camping die werd beheerd door een oude gnoom in een kakelbont T-shirt dat ooit eens in een erg enthousiaste bui was aangeschaft. De gnoom leek al meteen de pest aan me te hebben en verklaarde desgevraagd dat alle plaatsen bezet of gereserveerd waren. Mijn tegenwerping dat ik maar alleen was, een heel klein tentje bij me had en dat ik maar een nacht zou blijven bleek tot dovemansoren gericht. Hij verklaarde nogmaals dat er echt geen plaats was en op zo'n moment zijn de stellingen gegraven en is elke discussie zinloos. In zijn oneindige goedheid stelde de gnoom voor om nog eens vijf km door te lopen naar de volgende camping waar, en dat wist hij zeker, in ieder geval voldoende plaats zou zijn.

Die vijf km bleken dus acht km te zijn. Als je in de auto zit is het verschil niet noemenswaardig. Als extentie van toch al een flinke, warme wandeldag is zo'n mentex redelijk slopend. Het enige positieve aan dit verhaal is dat ik morgen mijn route met acht km kan inkorten omdat deze camping toch op weg naar het zuiden ligt.

Nu eerst eens wat eten zien te bemachtigen, want de meertalige, kale, nichterige beheerder serveert uitsluitend drankjes.

• 24 Juli 2012 - 19:06

Ger:

Zo zie je maar, ook heidenen kunnen campingbeheerder worden. Zeker als ze van de trollenstam zijn. En ach elk nadeel heb zijn voordeel, morgen uitslapen, ook niks mis mee. Wandel ze.

• 24 Juli 2012 - 19:41

Nel Brouwer:

Na vervelende ambtenaren nu een vervelende gnoom.. je komt nog eens wat tegen onderweg. Ik sluit me aan bij Ger; bekijk het van de zonnige kant (alhoewel, je hebt nu geen gebrek aan zon). Morgen lekker uitslapen en fris en fruitig op zoek naar een bakker. Of verkoopt de nichterige campingbeheerder wel brood?Het wordt straks bij de grens met Spanje ook je ogen uitkijken naar hoe verwoestend vuur kan zijn. Want ik denk dat jou route daar langs komt of vergis ik mij? Nu ga ik kijken of ik dit bericht wel verstuurd krijg want ik had vanmorgen een heel betoog over luie ambtenaren geschreven maar was het gewoon kwijt.

• 24 Juli 2012 - 21:29

Peter Carel:

Heb je toch nog een aardige afstand afgelegd vandaag, toch? Waar gnomen al niet goed voor zijn!! Goede tocht morgen. Het was (aan de kust) in de schaduw 31 gr. C in de tuin.

• 24 Juli 2012 - 22:15

Anneke:

Hoi grote broer. Heb je gister 23 juli mijn aanwezigheid niet gevoeld? Ik heb je gezocht en geroepen. Grote velden zonnenbloemen (maar geen hoed te bekennen). Nee echt, zonder gein. Ik was gister in Saint Thiebault (iets boven Dijon). Chris (lover van Jenna) stond daar met panne. Zijn motor opgeblazen. Hij was daar een week aan het karper vissen met zijn zoon en een vriend. Enfin (het enige frans wat ik beheers), daar stonden ze dan. Geen auto (en geen ANWB-lid) en met een overvolle aanhanger met campingspullen. Dus ben ik met Jenna in de Jeep gestapt (met trekhaak) en maandagochtend om 4 uur vertrokken om die randdebielen op te halen. Frankrijk is erg mooi, maar de fransen zelf K-volk. Geen van ons is de taal meester, dus ze hebben ons flink financieel te grazen genomen. Al met al zijn we diezelfde maandag om 4 uur s middags weer vertrokken (na alle papierwinkelgebeuren te hebben geregeld) en waren we net voor middernacht weer in het haagje. Oh ja, hihi. We gingen ook wat nuttigen in een of ander restaurant - nou ja, restaurant?? -. Wij de kaart bestuderen (????) en tegen beter weten in op verschillende manieren gevraagd wat er stond. Ging die troela over der buik wrijfen. Zegt Chris. Hee, volgens mij bedoeld ze dat dat lekker is. Zeg ik, neeeee niet doen, dat zijn hoogstwaarschijnlijk darmen!!
    Waar het lezen van een verslag al niet goed voor is. Enfin (weer frans) pommes frites moet te begrijpen zijn en jawel hoor, dat werd ons middagmaal. Al met al hebben Jenna en ik toch een beetje kunnen genieten van onze 1-daagse vakantie (fuckantie) trip naar Frankrijk. Toch jammer dat ik je niet gezien heb. Doe je best en geniet. Liefs moi XXXX

• 25 Juli 2012 - 16:56

Rob Luijken:

Er was eens...een oude man die zich door een sprookjes achtige wereld vol gnomen, heksen en laffe lafen een weg baande op zoek naar ´oude beschaving´. Onderweg bleef hij grotendeels verstoken van enig teken van iets wat ook maar op beschaving leek maar hij gaf de moed niet op. Uiteindelijk na een lange omzwerving van een aantal weken kwam hij aan bij wat het sluitstuk zou zijn van de reis, een prachtig huis van god ergens in een van god en alleman verlaten hooggebergte. Eindelijk dacht de oude man, hier zal ik mijn beschaving vinden. Hij bonkte hard op de deur maar niemand deed open. Wel stond er een lege wijnfles bij de deur met zo te zien een briefje er in. Na enig gefriemel lukte het hem het handgeschreven briefje te bemachtigen. In een sierlijk handschrift stond er geschreven; Beschaving is een zeer dun laagje vernis dat gemakkelijk in alcohol oplost...met vriendelijke groet! Wy zyn skien. De oude man lachtte zijn tanden bloot en een traan rolde over zijn wangen...at last, hij had zijn familie teruggevonden. De familie Wyczynski! :-)
    Reizen is vaak als een sprookje waarin je telkens weer thuis komt!

• 26 Juli 2012 - 11:55

Kaja:

beter laat dan nooit.moet even kwijt dat je niet alleen leuke berichten schrijft maar rob z,n sprookje ook erg goed was prachtig.
    alek ik wens je veel sterkte met je wandeltocht in de hitte,ik kan met je meevoelen het is hier ook bloedheet en fiets al n paar dagen dik 50k.m. per dag dus ook veeeeeeel zweten.
    liefs van mij

• 26 Juli 2012 - 18:34

Peter:

Sorry, had even geen verbinding

• 26 Juli 2012 - 18:37

Peter:

Hahaha, de vorige campingbeheerder heeft door gebeld dat je niet betaald hebt :-)

Verslag uit: Frankrijk, Arcy-sur-Cure

18-10-2012 – Santiago de Compostela

17 Oktober 2012

17-10-2012 – Santiago de Compostela
Alek

Sinds een paar jaar koester ik de wens om te voet naar Santiago de Compostella (SdC) te gaan. Om precies te zijn ligt mijn einddoel zelfs 100 km voorbij SdC: de Cabo Finisterre. Deze plaats werd, ver vóór onze jaartelling, reeds door de oude Kelten beschouwd als het einde van de wereld; de meest westelijke plaats vanwaar men de zon nog kon aanbidden alvorens die onder te zien gaan in het dodenrijk. Aan het begin van de negende eeuw struikelde een of andere sukkel in Galicië toevallig over wat menselijke botten. Na enige Rooms-Katholiek pathologisch onderzoek bleek dat de gevonden resten werden herkend als afkomstig van de apostel Jacobus, een van de discipelen van Jezus. De Hemel zij dank! Kwam dat even goed uit, want die stoute Mohammedanen waren in die tijd toch lelijk in de meerderheid op het Iberisch schiereiland. Héél het Iberisch Schiereiland? Nee, een klein Christelijk gebied bleef moedig weerstand bieden aan de overweldigers en maakte het leven van die vervelende Moorkoppen in de omgeving bepaald niet gemakkelijk, maar dat is een heel ander verhaal… In ieder geval werd op het vermeende graf van Jacobus een kapel gebouwd, die weer veel later werd vervangen door een kathedraal. Juist ja, die in Santiago de Compostella. Het vermeende graf van Jacobus is dus het eindpunt van de Christelijke pelgrimstocht die, tot op heden, jaarlijks door honderdduizenden gelovigen, sportievelingen, avonturiers of anders denkenden wordt afgelegd. Als je, zoals ik, je woonplaats als vertrekpunt neemt, ben je daar toch wel een paar maanden zoet mee. Nu ik onlangs met functioneel leeftijdsontslag ben gegaan, en tijd genoeg heb om deze voettocht te gaan maken, moet het er dit jaar van gaan komen. Mijn geplande vertrekdatum is maandag 25 juni 2012. Afhankelijk van de factoren conditie, weer en terrein zal ik vermoedelijk vier maanden nodig hebben om circa 2600 km te overbruggen. Via deze site hoop ik met enige regelmaat jullie op de hoogte te houden van mijn vorderingen in voorbereiding en uitvoering. Schroom niet om jullie reacties aan de site toe te voegen. Ik zal ze graag lezen. Reken echter niet op response van mijn kant. Vaak zal ik fysiek of technisch niet in de gelegenheid zijn persoonlijk contact te onderhouden waarvoor bij voorbaat mijn excuses. Veel leesplezier en als jullie goede tips of suggesties hebben lees ik die graag.

Actief sinds 24 Okt. 2011