30-07-2012 - Sancoins
Blijf op de hoogte en volg Alek
30 Juli 2012 | Frankrijk, Sancoins
Vandaag zouden we een relatief korte route lopen van Nevers naar La Chapelle Hoton; een traject van 24 km. Gelukkig dat Felix en ik op tijd zijn vertrokken want bij aankomst bleek er geen overnachtingsmogelijkheid (meer) te bestaan. Dan maar ruim drie km doorlopen naar Grossouvre, een gehucht waarvan het routeboekje maar liefst drie adressen op gaf. Bij aankomst in het gat bleken alle adressen achterhaald en kregen we ook hier nul op het rekest. De volgende op was doorlopen naar Sancoins. Toch maar even bellen om de aangeboden informatie te checken. Niemand nam op; wel werd ik beleefd uitgenodigd om op een bandje een boodschap in te spreken. Er kwam wel spontaan een boodschap bij me op, doch ik heb hem niet ingesproken om geen internationale incidenten uit te lokken. Dan maar op de 'bonne foi' naar Sancoins in de hoop dat we ter plaatse iets zullen vinden. Dan loop je wel gedurende die extra zes km een bord zand leeg te eten.....
Dan krijgt Sint Jacobus medelijden met die zondoorstoofde sukkelaars; een toevallig passerende dame van de gemeente stopt haar auto en vraagt of wij (we zijn natuurlijk zeer herkenbaar als pelgrim) al onderdak voor de nacht hebben kunnen vinden. Nee mevrouw, dat hebben we nog niet. Met de snelheid van een goed onderhouden Kalashnikov vuurde ze haar Franse volzinnen op me af waaruit ik begreep dat we in haar auto moesten stappen, want ze zou ons wel even wegbrengen naar het nieuwe gemeente-onderkomen voor pelgrims dat net gereed was gekomen. Ze was welliswaar net met vakantie, maar ze vond het een kleine moeite om ons even weg te brengen. Tijdens de korte rit door Sancoins vertelde ze precies welk restaurant betaalbare en lekkere kost had en ze schroomde ook niet de horeca af te kraken die kennelijk niet door haar beugel kon. We stapten uit en bedankten haar uitbundig voor haar goede adviezen en goede raad. Na een kwartiertje wachten kwam er zowaar iemand van de gemeente met de sleutel van het onderkomen. We werden ingeschreven, betaalden de man 15 Euries en verwonderden ons opnieuw over dit uitstekende onderkomen. Keuken, wasmachine, complete badkamer en twee slaapkamers met elk vier bedden: alles was aanwezig. Gemeente Sancoins: 100 punten voor jullie beleid en uitstekende voorzieningen.
Om dit te vieren gaan Felix en ik straks lekker in het aanbevolen restaurant een Plat du Joure scoren. Het hele verhaal heeft nóg een positief effect; elke vandaag teveel gelopen kilometer gaat van het traject voor morgen af. Blijken we morgen slechts 17 km te gaan lopen! Eigenlijk zou ik me moeten schamen, maar gezien de vandaag geleverde inspanning doe ik dat maar niet en beschouw zo'n afstand als een relatieve rustdag.
30 Juli 2012 - 21:16
Anneke:
Zo zie je maar weer. ELK NADEEL HEB ZE VOORDEEL. Is dat ff genieten dan vanavond. Lekkere hap eten, goede wijn en een vriendje om te delen. Heb echt medelijden met je broer ;). Maar allee, een keer een meevaller is ook welkom. Toch? Btw zoiets moet je ook afdwingen. Have fun en tot morgen. XXX -
30 Juli 2012 - 21:17
Anneke:
31 Juli 2012 - 08:29
Nel Brouwer:
Hoi Alek, zoals ik uit je verhaal begreep heb je dus aardig wat extra km moeten lopen en de vraag rijst dan, hoe ging het met de blaar? Want het advies van Peter heb je dus niet opgevolgd Min. 3 dgn rust. En het is wel fijn dat je dan vandaag niet zo ver hoeft. Wel al een onderkomen voor de nacht gecheckt? Fijne wandeldag en tot horens.
31 Juli 2012 - 19:53
Peter:
Anneke heeft helemaal gelijk met de waarneming dat je meevallers moet afdwingen. Daar mag je dan wel eens aan denken als je tijdens je "meerkilometers" borden zand leeg loopt te eten. Je vraagt je toch af wat er in zo'n pelgrim om gaat als er "borden zand" worden afgedwongen....hahaha