05-08-2012 - Montgivray (rustdag)
Blijf op de hoogte en volg Alek
05 Augustus 2012 | Frankrijk, Montgivray
Aangezien tussen 1839 en 1846 de beroemde componist Frédéric Chopin in deze streek verbleef en er een aantal meesterwerken schreef, zie je overal zijn beeltenis opduiken. Samen met zijn vriendin Georges Sand zal hij vast en zeker ook in deze kasteeltuin zijn geweest. Hij kende de streek Berry erg goed en heeft hier, ondanks zijn zwakke gezondheid, veel gewandeld om inspiratie op te doen voor zijn concerten. Zijn beroemde nocturnes heeft echter pas later geschreven toen hij, wederom in gezelschap van Georges Sand, enige jaren op Mallorca verbleef. Vanwege zijn slechte gezondheid overleed Chopin op slechts vijfendertigjarige leeftijd. Hij is begraven op het kerkhof "Père Lachaise" te Parijs en zijn graf wordt dagelijks nog bezocht door vele bewonderaars en regelmatig voorzien van verse bloemen. Deze jonge excentrieke en patriottische Pool-in-ballingschap (Polen was 150 jaar bezet door Rusland, Pruisen en Oostenrijk) droeg altijd een zakje Poolse aarde bij zich.
Gisteravond gebruikte ik het diner in de eetzaal van het dorpsrestaurant. Op een verhoging stond een mooie vleugel en vanaf een reusachtige poster staarde de kop van Frédéric mij aan. Aangezien ik toch de enige gast was en het voor de rest doodstil was, heb ik een aantal pianowerken van Chopin zachtjes afgespeeld vanaf mijn smartphone. De serveerster kon mijn geste wel waarderen.
Wat ík echter later niet kon waarderen was de snoeiharde muziek die, vanwege een bruiloft in de congreszaal, werkelijk de hele nacht heeft aangehouden. Toen bij het ochtendgloren dan eindelijk de feestmuziek verstomde was het helaas nog niet rustig. Enige bruiloftsgasten verkeerden in zeer kennelijke staat en ontheiligden de zondagochtendrust met luidkeels dronkemansgebral. Pas rond 08.00 uur werd het rustig, doch toen wilde bij mij de slaap ook niet meer lukken. Ongelooflijk hoe asociaal sommige mensen kunnen zijn.
Ik merk dat een dagje rust een weldadig effect heeft op de ontsteking aan mijn scheenbeen. De zwelling is goeddeels verdwenen. Toch blijft het nog een gevoelige plek. Het zou wellicht verstandig zijn het been nog een dag of wat rust te gunnen. Ik weet alleen nog niet of ik wel zo verstandig zal zijn of dat ik het morgen toch weer ga proberen. Te veel Chopin gaat op den duur ook tegen staan.
05 Augustus 2012 - 16:20
Peter:
Het lijkt me dat je, met uitzondering van de bruiloft, een goede plek hebt uitgekozen om de rustdag door te brengen. Mocht je nog een dag kalm aan willen doen, zou ik eerst informeren of er nog meer getrouwd gaat worden.
Wat jij in je scheenbeen hebt, heb ik in mijn hele lijf. Met uitzondering van een klein spiertje tussen de tweede en derde rib (links) doet alles zeer. Neefje Tristan, die onmiddellijk begint te bewegen als ik mijn rechterooglid op til, heeft me op een onbewaakt ogenblik en met de gedachten bij ernstiger zaken, een middagje waterskiën afgetroggeld. Aldus geschiedde. Het rotjong glijdt zo weg op zijn wakeboard, zo niet zijn oom. Ik heb het droog gehouden, maar ten koste van een hoge prijs. Ik denk dat ik morgen een rustdag houd, bruiloft of niet.
Mocht je weer gaan lopen: Kalm aan en bon voyage. -
05 Augustus 2012 - 17:16
Peter Carel:
Zie je wel, al weer een kasteel!! Ook al draagt je huidige locatie niet de naam van een kasteel in zich! Ligt wel op een berg, dus. Goed te horen dat het beter met het been/voet gaat. Heeft dat nu geholpen, Chopin afspelen voor de serveerster? Extra aandacht van de serveerster bijvoorbeeld, een bijzonder nagerecht, 10% korting????? Zo niet, niet meer doen. Of misschien hield ze niet van Chopin.Goede voortzetting morgen. -
05 Augustus 2012 - 21:23
Ad:
Allo, Allo, Alek.
Knap gedaan, de 1000 kilometer in 6 weken. Veel zweet heeft het je al gekost en nu ligt er een rekening: zwellingen. Ontsteking. Dat heeft een extra rustdag nodig. Neem die maar, anders komt er een opslag op de rekening.
Fantastisch hoe je de vroege morgenstond beschreven hebt in je bericht, gisteren.
Of anderen het met me eens zijn weet ik niet. Zoiets is een jaloersmakende ervaring. En wij mochten ervan meegenieten.
Buen Camino -
06 Augustus 2012 - 09:19
Jan Koelman:
Hallo Alec,
Boven een kazernepoort, in meen dat het de "Jan van Schaffelaar" te ERMELO was stond ooit (of staat nog steeds) in smeedijzeren letters de tekst: " WAT STERK IS DOOR INNERLIJKE OVERTUIGING, FAALT NOOIT" Ben er zelf van overtuigd, dat jij die overtuiging ook hebt, en jij zult slagen in de uitvoering van je missie.
Soms zegt "men, dat je b.v. bij rugklachten, "door de pijn "heen moet.................Ook jij zult door de pijn heen moeten, alleen wel met het juiste "beleid" want de winkel moet wel heel blijven.........
Hoewel de drive er is om steeds maar weer door te gaan kan een xtra rust dag later van onschatbare waarde blijken! (de xtra verblijfskosten vallen hierbij volledig in het niet!), omdat de doelsteling gehaald wordt!
Buen camino van Jan (fietsmaat van AD v A) -
06 Augustus 2012 - 15:14
Roel Van Dijk:
Hallo Alek, op google maps Montgivray even opgezocht. Heldere foto's. Dacht zelfs even dat ik jou met been op de stoel bij het locale café zag zitten.... Maar het bierglas weerkaatste in de google camera.
Ik sluit me aan bij de adviezen hierboven. Beter dagje langer rusten dan 1500 km te vroeg moeten terugkeren. Alternatief is wellicht om de onrust uit de benen te houden een paar dagetappes van maximaal 15 km te lopen. Beetje bejaardentempo maar ja, dat is toch ook jouw voorland nietwaar? :-) Ik weet zeker dat je daarna als een speer verder kunt.
Hartelijke groet en succes.