21-09-2012 – Hornillos del Camino
Door: Alek Wyczynski
Blijf op de hoogte en volg Alek
21 September 2012 | Spanje, Hornillos del Camino
Ondanks dat ik de afgelopen nacht op de zesde etage van het gemeentelijke pelgrimsopvanghuis lag, hield het brallend feestgedruis van jong Burgos mij wakker tot ongeveer vijf uur. En om zes uur werden wij verondersteld op te staan. Wéér een doorwaakte nacht, terwijl een pelgrim z'n slaap zo hard nodig heeft. Burgos zal vast nog heel wat moois te bieden hebben, maar ik was er klaar mee. Wegwezen uit deze stad en wegblijven uit de eerstvolgende grote stad. Dat is León dus over een poosje. Ik ga wel slapen in een van de kleinere plaatsjes; daar heb ik betere ervaringen opgedaan, maar zekerheid krijg je nergens.
Vanwege mijn zeer beperkte nachtrust viel de tocht naar Hornillos wat tegen. Er zat veel vals-plat in en ook het landschap kon mij vandaag maar matig bekoren. Desondanks was ik ruim voor twaalf uur op de plaats van bestemming en moest ik toch nog wachten tot een uur voordat ik naar binnen mocht. En nu schrijf ik dit stukje op een bed in Hornillos dat ik eerst met mijn spuitbus heb behandeld. Zekerheid voor alles.
Morgen, na een hopelijk goede nachtrust, denk ik Castrojeriz te bereiken. Een relatief eenvoudig traject en de aanloop naar de Meseta..
21 September 2012 - 19:22
Peter:
Hahaha, hornillos (fornuizen, kookplaten) del camino, hoe verzinnen ze het. Valt er wat te koken in dit dorp? Je vraagt je toch af waar de naam van zo'n gat vandaan komt. Zitten er misschien allemaal pelgrims langs de kant van de weg met kooktoestelletjes hun eten in elkaar te flansen of zo?
Ik snap dat je Burgos snel uit wilt als het je nachtrust kost, maar nu mis je wel het mooie verhaal van El Cid....Bavieca!! -
21 September 2012 - 20:39
Nel Brouwer:
Hoi Alek, wij zijn weer terug op Nederlandse bodem na een lekker rustige vakantie in Kroatië. We hebben zon gehad en ook wat regen, maar het ergste was de wind die de leuk geplaatste struiken rondom ons mobil home tegen de muren en op het dak lieten bonken. Dit leverde wat slapeloze nachten op, maar dat is te overzien. Geen stinkende mede pelgrims of slecht eten konden onze veertien dagen verpeste, alleen die stomme wind. We hebben geprobeerd om jouw avonturen te volgen, maar internet was niet altijd optimaal. Nu weer thuis kunnen alle verhalen weer op de voet volgen, om in de wandeltermen te blijven. We genieten van alles en leven met je mee als het weer eens tegen zit, de voeten/de maag en andere ongemakken. Ik lees ook de commentaren van een ieder en ook daar moet ik vaak om lachen. Dus Alek, veel succes verder en ik hoop voor je dat het nu goed blijft gaan. Groetjes van ons uit Westervoort. -
21 September 2012 - 21:08
Ad:
Olla, Alek.
Op de camping in Burgos zou je beslist beter geslapen hebben. En daar hebben ze trekkershutten voor pelgrims.
Dus morgen naar Castrojeriz!
Dan passer je San Antón, de restanten van een oude abdij.
Je loopt er onder de bogen van de oude kerk door.
Dus: hard slapen vannacht, dan kan je morgen weer genieten van de bijzondere dingen aan de Camino.
Buen Camino. -
22 September 2012 - 10:35
Rob Luijken 7-9:
Zat ff met een schrijversblok. Mijn werkgeheugen zat gewoon vol met boodschappenlijstjes, meubelboulevards, bankstellen en wat dies meer zij.
"Boeie" zul je zeggen als Libanon-veteraan, nog 30dagen en een meur dan zit het er voor mij op, dan ga ik achter de geraniums genieten van mijn pensioen en hang ik mijn virtuele pen naast mijn schoenen aan de wilgen. Over geraniums valt nu eenmaal niet zo veel meer te schrijven.
Nu vraag je je wellicht af hoe ik aan die dertig dagen kom?
Heb even zitten cijferen nadat je op 20 september berichtte dat je er net voor Burgos 2000km op had zitten (nou ja zitten!?) Vanaf D-day op 24 juni dus al zo'n 87 dagen onderweg met een gemiddelde afstand van maar liefst 23km per dag. Die resterende 600km moet deze gepensioeneerde kruisraket dus makkelijk binnen 30 dagen kunnen af leggen.
Wil je direct voor de verandering weer eens een compliment maken over je niet aflatende schrijfijver. Kan me toch erg goed voorstellen dat je er soms de balen van hebt om met de tong op de schoenen toch weer een halfuurtje tekst te moeten vingeren. Toch een beetje zelfkastijding misschien?